Wie zijn wij?
Grotere bedrijven hebben zelf de tijd en de kennis in huis of huren partijen in voor het onderzoeken en opzetten van digitalisering en innovatie. Kleine bedrijven hebben deze mogelijkheid vaak niet. Ook Mona Keijzer, staatssecretaris van Economische Zaken, zag dit. Zo ontstond landelijk de opdracht om digitale werkplaatsen op te zetten, om mkb-bedrijven te helpen met digitalisering.
Professionals in spé
Een opdracht die ook in Twente terechtkwam, waarna de Digitale Werkplaats Twente (DWT) werd opgericht. Bij de DWT kunnen mkb’ers hulp krijgen van studenten van het ROC van Twente, hogeschool Saxion of de Universiteit Twente voor de digitalisering van hun bedrijf, de bedrijfsprocessen, de productie maar ook van de producten en diensten zelf. Deze studenten zetten zo hun theoretische kennis weer in om praktijkervaring op te doen. Win-win dus!
Twente barst van het talent, ook op het gebied van IT en digitalisering. En dat talent willen we in de regio houden. Door de Digitale Werkplaats maken studenten kennis met Twentse mkb-bedrijven. Deze bedrijven maken tegelijkertijd kennis met digitalisering en zetten, met hulp van de studenten, hun eerste stappen hierin.
Op weg naar digitalisering
Dit doen onze studenten onder begeleiding van docenten en begeleiders vanuit onderwijs en bedrijfsleven. Zo helpen we de grootste groep bedrijven, het mkb, met de eerste stappen in digitalisering én koppelen we nieuw talent aan het mooie bedrijfsleven in deze regio.